Blog | 
Objavljeno: 07.04.2021

Odaberite pravi poslovni poklon

Odaberite pravi poslovni poklon
Poslovnim poklonom važno je pokazati klijentima da su vam bitni i da vam je njihov interes na prvom mjestu

Poslovnim poklonom važno je pokazati klijentima da su vam bitni i da vam je njihov interes na prvom mjestu. Jedan od načina je taj da odaberete savršen poklon. Ima mnogo opcija i često je teško odabrati savršeni poklon koji će odgovarati svakom klijentu. Mnogi se muče sa ovim problemom, ali na svu sreću postoje načini kojima možete olakšati taj odabir. Mi vam donosimo par savjeta kako to da učinite.

Upoznajte svoje klijente

 

Prvo morate upoznati svoje klijente i to će Vam olakšati odabir poslovnog poklona. Nemojte oklijevati da otvoreno razgovarate sa klijentom, odnosno da naučite njihove preferencije i hobije. Mnogi oklijevaju u tim razgovorima sa svojim klijentima, no oni će vam pomoći ne samo u odabiru poslovnih poklona, već i u stvaranju boljeg profesionalnog odnosa sa vašim klijentima.

Ako se osjećate neugodno počinjući takve razgovore, recite svom klijentu da im želite poslati dar u znak zahvalnosti i da bi ste željeli znati njihove preferencije. Ovako će započeti dijalog koji će znatno popraviti Vaše dugotrajne odnose. Vaš klijent će biti zahvalan za Vaš trud što ga želite upoznati. Često u većim tvrtkama klijenti ne dobijaju mnogo pažnje te će zbog toga biti toplo iznenađeni.

Odlučite o proračunu poklona

 

U ovom trenutku bitno je početi razmišljati o samom poklonu. Prva stvar što bi ste trebali učiniti je ta da dobijete kvalitetan poslovni poklon koji neće preći Vaš budžet.

Ne želite kupiti niskokvalitetni proizvod koji će se loše odraziti na Vas i kompaniju koju predstavljate. U suštini, niskokvalitetni poslovni poklon će poslati upravo suprotnu poruku od one koju želite poslati.

Ostavite dojam

 

Uz ovo postoji još jedan aspekt koji je jednake važnosti. Ovaj poklon bi trebao ostaviti dugotrajan dojam vaše kompanije. To znači da ne biste trebali kupiti poslovni poklon koji je pun promotivnih predmeta kompanije od koje ste ga kupili jer to ostavlja veći dojam na drugu kompaniju, a ne na vašu. Svi proizvodi u našoj ponudi pod promotivnim proizvodima se mogu personalizirat po vašim željama. Pored svakog proizvoda je navedena tehnika kojom se može odraditi željena personalizacija.

Neka to bude osobno

 

Dalje trebate razmisliti o personalizaciji. Ručno napisana poruka ili poslovni poklon  s gravurom ostavlja dugotrajan dojam. To klijentu govori da vam je stalo do njih i njihove dobrobiti. Govori mu da se osobno zanimate za njega i time će te učvrstiti mnogo bolji poslovni odnos u budućnosti.

Pronađite pravi poslovni poklon u našoj velikoj ponudi

Nadamo se da smo Vam barem malo pomogli i da ćete pronaći pravi poslovni poklon u našoj ponudi koji će za vas ispuniti neke od ciljeva o kojima smo pisali. Obratite pažnju na naš newsletter i našu ponudu jer često ćete biti u prilici da iskoristite neki od popusta koje konstanto nudimo.