Blog | 
Objavljeno: 19.10.2023

Pokloni 2023. - Poslovni pokloni za kraj godine

Pokloni 2023. -  Poslovni pokloni za kraj godine
Za kraj poslovne godine slavite uspjeh i zahvalite poslovnim partnerima i kupcima na poslovnoj suradnji i ukazanom povjerenju. Čak i mali poklon kao znak pažnje može dati velike rezultate i pomoći Vam da rastete i ostvarite svoje poslovne ciljeve

Sigurno ste, kao i većina prezauzeti poslom i ne stignete previše istraživati i razmišljati što ćete pokloniti svojim kupcima i poslovnim partnerima za kraj poslovne godine.

Za nove ideje o odabiru poklona morali biste se još više potruditi kako bi imali nešto originalno i moderno. Pokloni poput olovaka i upaljača već su previše jednostavni i ponovljeni milijun puta, a nekim "ozbiljnijim" partnerima i ne želite pokloniti tako običan poklon.

Kako bi Vam pomogli da osvježite svoje ideje i lakše odaberete najbolji i najoriginalniji poklon za poslovnog partnera, pripremili smo sljedeće primjere malo drugačijih i boljih poslovnih poklona;

1. Moderni poslovni pokloni - tehnologija

 

Izborom modernih tehnoloških rješenja kao promotivnih poklona nećete nikako pogrješiti jer nam tehnologija olakšava poslovanje, a posebno je prihvaćena među mlađim partnerima. 

Ova kategorija gift proizvoda može poslužiti korisnicima u poslu, tijekom boravka u uredu te izvan radnog vremena, u svakodnevnim aktivnostima.

Među traženijim su proizvodi vezani za korištenje mobilnih uređaja. Trenutno su popularni power bankovi odnosno pomoćne baterije za punjenje mobitela koje omogućuju dostupnost napajanja mobilne baterije na poslovnom putu i slično. Elegantnog su dizajna i vrlo su efektni te izgledaju kao luksuzni pokloni kad im dodate svoj logotip.

Osim prijenosnih zanimljivi su i bežični te auto punjači za mobilne uređaje. Među "mobilnim" proizvodim možete odabrati i sada popularne držače za kartice i mobitele. 

Bežične slušalice i slušalice raznih oblika u kutijicama s kablom na izvlačenje su također moderni poslovni pokloni koji sve više zauzimaju visoko mjesto među top promo proizvodima.

2. Luksuzni poslovni pokloni

 

Bez obzira koji su Vam "glavni" pokloni koje djelite partnerima i kupcima, ovu kategoriju nemojte zanemariti. Trebali biste imati ove poklone kako biste ih posklonili partnerima koji zaslužuju veći "tretman" odnosno partnerima kojima želite zahvalititi za dugogodišnju suradnju ili suradnju koja je dala izvanredne rezultate za Vaše poslovanje.

Krenimo redom u odabiru luksuznih poklona: možete birati između uredskih luksuznih setova poput pisaćeg pribora u poklon kutijama, notesa u lux poklon kutijama do setova za živanje u hrani i piću. Najpopularniji su vinski setovi u kutijama, vinski setovi u poklon kutijama s priborom, kuhinjski setovi s daskom i priborom za rezanje sira i slično. 

Vinski set Nica je naš najčešći luksuzni set koji svake godine sve više postaje izbor broj 1 u poklonima za "ozbiljnije" partnere. 

Među njima izdvajamo i luksuzne upaljače, zippo i luksuzne ruksake za laptop

3. Božićni poslovni pokloni

 

Treću zanimljivu kategoriju čine tematski pokloni s blagdanskim motivima. Božićni pokloni su originalni i čine grupu promotivnih proizvoda idealnu za kraj godine. Iako su ovo sezonski pokloni, dobar si izbor jer s njima možete raditi ciljane kampanje odnosno promocije. 

Ovdje možete odabrati mnoštvo zanimljivih proizvoda s božićnim motivima koje možete dodatno personalizirati s Vašim logom. Ukrasi, kugle za bor, razno posuđe i dekorativni predmeti su dio božićne kolekcije. 

U novije vrijeme popularne su deke i božićne kape na temu Djeda Božićnjaka rado su prihvaćen božićni poklon. Božićni poslovni pokloni se mogu koristiti kao pokloni za žene, muškarce pa čak i djecu. U svojim nadolazećim kampanjama razmislite o ovom načinu darivanja i iznenadite svoje partnere. 

4. Beauty pokloni za kupce i partnere

 

Ako planirate poslovne poklone za žene, a Vaš tvrtka se bavi zdravljem i ljepotom, ovi pokloni neka budu prvi izbor.

Beauty promotivne proizvode najčešće zdravstvene ustanove, proizvođači i distributeri kozmetike, lijekova, pomagala i slično. No neki od njih su dobar izbor i za druge djelatnosti poput knjižara i trgovina koje se bave prodajom gift asortimana.

Proizođači i distributeri kozmetike mogu odabrati kozmetičke torbice u bojama prilagođenim boji loga, prazne i dodati im vlastite proizvode te torbice s npr. s praznim bočicama za dodavanje sadržaja vlastitih proizvoda po izboru. Manikir setovi, kozmetička ogledala i pribor za uređivanje su najčešći izbori u promociji zdravlja i ljepote.

5. Promotivni proizvodi za ured

 

Pokloni iz uredske galanterije ili poslovni setovi za ured čine koristan poklon za klijente koje možete također personalizirati. Ovo su pokloni na koje možemo primjeniti pravilo " što je sigurno, sigurno". Ako želite ići na sigurno s izborom poklona i birate tradicionalnije poklone, onda odaberite nešto iz grupe uredskih poklona.

Mi smo napravili jedan poslovni set, 9 u 1 koji dolazi u torbi Mercada, a sadrži uredski pribor i gift proizvode. Uredski set je klasika u poklanjanju i s njim neće pogriješiti. Tako u poslovnom uredskom setu se nalaze pisaći blok, blok kocka, notes A5, rokovnik, olovka te promo proizvodi boca za vodu, upaljač i torba.

Od uredskog materijala dobar izbor za poklon mogu biti i etui za vizitke, zidni satovi, čaše i slično.

prije nego donesete odluku o odabiru poslovnog poklona, odgovorite na pitanja: kome je poklon namijenjen, koliko imate takvih kupaca, hoćete li koristiti više različitih vrsta poklona za različite kupce odnosno partnere i hoće li im ti pokloni biti odgovarajući, a s obzirom na vrstu poslovanja i slično.

 

Printaj.ba - najbolji izbor promotivnih proizvoda u BiH!