Blog | 
Objavljeno: 19.01.2024

Ideje za eko promociju

Ideje za eko promociju
Jeste li ikada pomislili da eko promocijom pomažete prije svega planeti, svom brendu, zaposlenicima i poslovnim partnerima te dio ste potpore održivom razvoju? Trenutno je eko promocija poželjan način djelovanja tvrtke koji pozitivno utječe na Vaš brend.

Sve više čitamo, slušamo i govorimo o ekologiji, promicanju svijesti o ekološkim pitanjima te kupnji proizvoda koji čuvaju okoliš. U ovaj proces se uključuje sve više tvrtki, a korisnici sve aktivnije žele sudjelovati i sviđa im se ta ideja.

Sigurni smo da neprestano zapažate izraze poput organsko, reciklirano, eko friendly, prirodno i slično. Upravo su ovakvi proizvodi dio promo kampanja diljem svijeta. Uključite se u eko zajednicu i podržite eko promociju!

Izdvojili smo najpopularnije eko promotivne proizvode koje možete koristiti u svojim promocijama:

 

1. Eko notesi

 

Notesi kao najčešći uredski poklon s tiskom Vašeg loga može biti još zanimljiviji ako je izrađen od prirodnog materijala. Sve popularniji postaju notesi s koricama napravljenim od pluta ili kombinaicje pluta i lana.

Predivan i jedinstven dizajn Klee notesa koji sadrži 192 bež stranice na linije koje su nabavljenje iz programa za održivo upravljanje šumama i držač za olovku. Isporučuje se u kuverti od kraft papira s naljepnicom, a dostupan je u više pastelnih boja. Ovo je definitivno proizvod koji mogu iskoristiti sve djelatnosti i čini jedan od popularnijih eko poslovnih poklona.

Personalizaciju možete napraviti i na notesima od recikliranog materijala, napravljene spiralnim uvezom u različitim bojama.

Eko notesi pružaju mogućnost personalizacije i tiska po želji. 

2. Eko pamučni cekeri

 

naturela-pamucni-ceker

Pamuk je trenutno najpopularnijas alternativa plastičnom materijalu. Prošlu godinu obilježio je izbor pamučnih eko cekera, torbi kao dio programa održivog razvoja i brige o okolišu.

U ovaj program uključile su se mnoge tvrtke i promocijom s eko cekerima ostvarile značajan doprinos svom brendu.

Naš najpopularniji eko ceker je Naturella i to u bež, nature boji, iako je dostupan i u više boja. Ovaj ceker može se personalizirati dizajnom s obje strane. Možete ga koristiti kao poklon zaposlenicima, poslovnim partnerima ili kupcima. Odličan promotivni proizvod kojim pokazujete da Vaš brend poštuje prirodu i brine o okolišu.

Popularne su i torbe, cekeri od jute i od jute i pamuka u kombinaciji, kao shopping torbe. Prirodna boja ovih cekera pokazuje brigu o prirodi i izbor broj 1 u eko promociji. 

Mnogim tvrtkama su zanimljive i veoma praktične torbe od non woven materijala. Dostupne su u različitim bojama i veličinama te pružaju razne mogućnosti personalizacije.

3. Olovke od eko materijala

eko-kemijska-olovka

Pisaći eko pribor je dobar dodatak nekom već odabranom eko promotivnom proizvodu. Ako radite poklon set za svoje kupce ili poslovne partnere, upotpunite ga pisaćim priborom od eko materijala.

Suha grafitna olovka može biti dobar izbor za promociju. Eko kemijske olovke najčešće su izrađene od bambusa, pluta, kraft papira te recikliranog materijala.

Profinjenog dizajna je kemijska olovka Natura, od pluta i aluminija koja dolazi u kartonskoj poklon kutiji. Eko pisaći set s tiskom Vašeg brenda koji će zadiviti i najzahtjevnije.

Nairobi je također popularan model eko kemijske olovke od kraft papira koja dolazi s vrhom u boji. Boju možete prilagoditi boji vašeg brenda, a na tijelo olovke otiskati dizajn po želji ili nazvi brenda.

Neobična reklamna kemijska olovka je olovka pšeničnih vlakana i ABS-a. Bambus je prirodni materijal od kojeg je izrađena olovka Nicole.

4. Eko proizvodi iz grupe tehnologija

 

Nije neobično da tvrtke naručuju i ostale proizvode iz gift asortimana koje su eco friendly, i koriste ih za vlastite promocije.

Naša preporuka su proizvodi za ured poput bluetooth zvučnika, model Gong, zatim bežične slušalice od prirodnih materijala Fourier, eko USB stick od kućišta od drveta, pluta i drugih prirodnih materijala.

Uredski promo proizvodi od izrađeni potpuno ili djelomično od prirodnih materijala su vrlo lijepi i luksuzni poslovni poklon koje možemo personalizirati za Vas. 

5. Eko privjesci za ključeve

 

Zašto bi samo imali klasične metalne ili plastične privjeske za ključeve kada možemo birati među privjescima izrađenim od pravog drveta ili pluta.

Woody privjesci u različitim oblicima izrađeni su od drveta bukve i čine zanimljiv promotivni proizvod s eko predznakom. Poslužit će djelatostima koji se bave proizvodnjom, okolišem, djelatnostima u turizmu i slično.

Eko privjesci prave razliku i korak dalje od uobičajenih materijala za privjeske i sve su popularniji u eko promocijama.

6. Eko boce, šalice i kuhinjski setovi

eko-termos-boce

Najveću pažnju iz promotivnog asortimana preuzeli su vinski i kuhinjski setovi te šalice od eko materijala.

Daska za rezanje, poslovni poklon od materijala drveta pruža mogućnost personalizacije gdje se laserskom gravurom može otisnuti logo Vašeg brenda. Prekrasan poslovni poklon za kupce ili partnere.

Vinski setovi i kutije za vinske boce od drveta su dio luksuzne eko promotivne ponude koju možemo iskoristiti prema vjernim klijentima i partnerima. Ovi proizvodi doista čine razliku u promociji i pokazuju mnogo više od nje.

Eko boce i eko šalice od prirodnih materijala su trenutno hit poslovne promo ponude. Istisnule su dosadašnje keramičke, obične šalice i proizvele jedan drugačiji eko osjećaj korisnicma i kupcima. Jako su popularne termos boce od eko materijala, profinjenog dizajna, a najčešće se koriste u promociji kod planiranja teambuldinga i sličnih bussines događanja.

7. Eko vrećice i poklon kutije

Tvrtke u svojoj promociji redovito koriste i poklon vrećice. Eko predzak i ovdje čini mnogo popularniju skupinu. Papirne vrećice su eko poklon vrećice dostupne u više boja i dimenzija. Mogu se personalizirati tiskom dizajna po želji. 

Eko papirne vrećice potiču eko friendly priču koja ima pozitivne učinke na Vaš brend. 

Za spremanje poslovnih poklona preporučujemo troslojne samosložive poklon kutije Format. Ova kartonska kutija je dostupna u različitim dimenzijama i crnoj, bijeloj i bež, nature boji.

Za zaštitu proizvoda može se koristiti prirodna drvena vuna odnosno papir za pakiranje.